Pátek 3. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Olomoucký kraj

Majitel rodinného domu v Prostějově se pokoušel hasit požár ve sklepě a garáži a při tom se nadýchal zplodin hoření. Hasiči museli podat kyslíkovou terapii a předat jej do péče záchranářům.

Požár způsobený s největší pravděpodobností závadou na elektroinstalaci zdolali vysokotlakým proudem a silně zakouřený prostor odvětrali přetlakovým ventilátorem. Škoda činí podle odhadu 70 tisíc, uchráněné hodnoty dosahují 4,8 milionu korun.

Požár zahradního domku a rozlehlého přístřešku s uskladněným dřevem likvidovaly čtyři jednotky hasičů v Křelově-Břuchotíně na Olomoucku. Objekty hořely v celém rozsahu, plameny hasiči dostali pod kontrolu dvěma C proudy.

Zásah probíhal v dýchací technice, ke kontrole požářiště hasiči využili termokameru a objekt předali majiteli. Zasahovala profi jednotka ze stanice Olomouc a jednotky SDH Křelov-Břuchotín, Olomouc a Senice na Hané.

Muže se závažnými srdečními problémy hasiči zachránili z nepřístupného terénu na trase Skřítek-Rabštejn. Ve spolupráci se záchranáři a horskou službou jej na čtyřkolkách v lese vyhledali a poskytli mu pomoc.

Na hasičské čtyřkolce k muži v co nejkratším čase dopravili lékaře ZZS, aby jej zajistil po zdravotnické stránce a spolu s HS jej hasiči umístili na sáně a postarali se o jeho okamžitý transport. Zasahovala jednotka ze stanice Šumperk, JSDH Sobotín a Petrov nad Desnou.