Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Olomoucký kraj

Požár nákladního automobilu uzavřel dálnici D35 u Přáslavic ve směru na Ostravu. Zasažen byl motorový prostor, kabina a následně se rozšířil do chladírenské nástavby vozidla. U požáru zastavil řidič, který se snažil s hasicím přístrojem pomoci dostat požár pod kontrolu.

Vyšetřovatel příčin požárů určil jako příčinu technickou závadu na motoru. Výše škody dosáhla 350 tis Kč. Zasahovala profesionální jednotka z Olomouce a SDH Doloplazy.

Tři jednotky HZS Olomouckého kraje vyjížděly k ohlášenému požáru ve věznici Mírov. Požár matrace v jedné z cel byl ještě před příjezdem jednotek uhašen. Jedna osoba se nadýchala zplodin hoření a byla předána ZZS.

Objekt byl přirozeně odvětrán. Pomocí průmyslového vysavače hasiči z cely odsáli hasební vodu a jednotky se vrátily na své základy. Zasahovala profesionální jednotka ze stanice Zábřeh, JSDH Zábřeh a Mohelnice.

Majitel rodinného domu v Prostějově se pokoušel hasit požár ve sklepě a garáži a při tom se nadýchal zplodin hoření. Hasiči museli podat kyslíkovou terapii a předat jej do péče záchranářům.

Požár způsobený s největší pravděpodobností závadou na elektroinstalaci zdolali vysokotlakým proudem a silně zakouřený prostor odvětrali přetlakovým ventilátorem. Škoda činí podle odhadu 70 tisíc, uchráněné hodnoty dosahují 4,8 milionu korun.