Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Olomoucký kraj
  • ▶ Video

U lomu v obci Hanušovice ve směru na Staré Město hořel na silnici traktor. Za jízdy si řidič všiml kouře a během několika sekund byl celý traktor v plamenech. Řidič stihl však vyskočit ven, proto se mu nic nestalo. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Šumperka a dobrovolní hasiči z Hanušovic.

Hasiči dostali plameny pod kontrolu během deseti minut, po uhašení ohně zatáhli traktor mimo komunikaci, aby ji zprůjezdnili alespoň jedním pruhem. Vyšetřovatel na místě zjistil, že příčinou vzniku požáru byla technická závada, škoda byla vyčíslena na 700.000,– Kč.

Na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje byl oznámen požár nakladače na soukromé farmě v obci Moravský Beroun. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Šternberka a dobrovolní hasiči z Moravského Berouna, kteří po příjezdu zjistili, že hoří nakladač ve směru na Starou Libavou.

Za několik minut po příjezdu první jednotky dostali hasiči plameny pod kontrolu. Příčinou vzniku požáru byla s největší pravděpodobností technická závada, škodu vyčíslil majitel na 1,5 milionu korun.

Krátce před osmou hodinou večerní vyjely na Prostějovsku tři jednotky hasičů k likvidaci požáru křoví a odpadu do Bílovic místní části Lutonín. Pomocí těžké techniky bylo provedeno rozhrabání a hasiči postupně ohniska procházeli a důkladně prolévali vodou.

Na místo se hasiči vrátili i během dopoledních hodin pátku 17. 7. 2015, během nočních hodin došlo k opětovnému rozhoření. Hasiči zde budou pokračovat ve stejné činnosti i dnes, těžká technika provede rozhrabání a poté bude provedena dohašování lokálních ohnisek a preventivní prolití větším množstvím vody.