Čtvrtek 16. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Olomoucký kraj
  • ▶ Video

Profesionální hasiči z požární stanice v Olomouci vyjeli na Poděbrady, odkud bylo oznámeno, že se topí žena se psem. Po příjezdu zjistili, že jsou oba dva asi 15 – 20 metrů od břehu. Pomocí nastavovacích žebříků za standardního jištění se hasiči po ledě dostali až k ženě a během deseti minut ji dostali na břeh.

Podchlazenou ji zabalili do dek a udržovali v teple do příjezdu zdravotnické záchranné služby. Stejným způsobem pak proběhla i záchrana psa, která byla rychlá a bez komplikací.

K požáru vzrostlé túje vyjeli profesionální hasiči z Lipníku nad Bečvou a dobrovolní hasiči z Hranic v Hranicích – Struhlovsku. V době příjezdu hasičů požár hasili obyvatelé domu, před kterým tuje rostla, a strážníci městské policie domovním hydrantem.

Díky rychlému zásahu se požár podařilo rychle zvládnout a nerozšířil se tak na dům. Túje měla rozměry asi 4 × 4 metry a požár s největší pravděpodobností nezpůsobil žádnou škodu.

Požár kůlny o rozměrech asi 4 × 5 metrů v Olomouci na ulici Pavlovická byl oznámen na operační středisko HZS Olomouckého kraje v 8:57 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Olomouce, kteří po příjezdu zjistili, že jedna stěna kůlny je v plamenech. Plameny hasiči dostali pod kontrolu za 15 minut po ohlášení, likvidaci hlásil velitel zásahu v 9:37 hodin.

Požár vznikl od vadného komínového tělesa a protože se jednalo o objekt určený k demolici, požár nezpůsobil žádnou škodu. Při požáru nebyl nikdo zraněn.