Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Olomoucký kraj

K požáru úlu u obce Domašov nad Bystřicí vyjeli profesionální hasiči ze Šternberku a dobrovolní hasiči z Bohuňovic. Ti po příjezdu zjistili, že včelí úl o rozměrech 5 × 3 metry stojí poblíž lesa. V době příjezdu první jednotky byl už zcela zachvácen plameny.

Okolo úlu byla ve vzdálenosti asi 2 metry shořelá lesní hrabanka. Požár se hasičům podařilo lokalizovat během několika minut, na lesní porost se plameny nerozšířily. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Výši škody vyčíslil majitel na 50 tisíc korun, po příčině se pátrá.

Požár byl oznámen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje v obci Mladoňov v 16:05 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Šumperku a dobrovolní hasiči z Nového Malína a Šumperku-Temenice.

Hasiči po příjezdu zjistili, že hoří asi 15 vzrostlých stromů a lesní hrabanka na ploše 60 × 30 metrů. Požár hasiči zlikvidovali a místo předali zástupci Lesů ČR. Výše škody byla vyčíslena na 20.000,– Kč a příčinou vzniku požáru bylo jednání neznámé osoby.

Lesní požár byl oznámen na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje v 15:21 hodin v obci Horní Studénky. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Zábřehu a dobrovolní hasiči ze Štítů, Horních Studének a Jedlí.

V lese ve směru na Olšanský les spadl strom na dráty vysokého napětí a jiskření způsobilo požár na ploše asi 30 × 10 m. Hořel převážně nízký porost. Hasiči požár zlikvidovali a místo předali revírníkovi. Škoda, která při požáru vznikla, byla vyčíslena na 25.000,– Kč.