Pátek 29. března 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Olomoucký kraj

Pět hasičských jednotek zasahuje u požáru v lesním prostoru o rozloze zhruba 200 × 200 metrů nedaleko Kladek na Prostějovsku, aktuálně hasiči zamezili rozšiřování hoření. Zajištěna je i kyvadlová doprava vody z obce Kladky. Hasiči požářiště prochází, rozhrabávají a důkladně prolévají vodou.

Nepříjemností je silný vítr, ten také přispěl v počátku k výraznému rozšíření plochy – spáleniště, po řádění ničivých plamenů. Požár vznikl dle prvotních informací po předchozím vypalování trávy.

V 7:48 hodin byla na operační středisko HZS Olomouckého kraje oznámena dopravní nehoda se srážkou dvou chodců v Prostějově na ulici Olomoucká. Hasiči po příjezdu zjistili, že při nehodě osobní vozidlo srazilo na přechodu dvě děti. V době příjezdu hasičů byly již děti v sanitce.

Jednotka profesionálních hasičů z požární stanice v Prostějově asistovala Policii ČR a společně uzavřeli přilehlou křižovatku po dobu vyšetřování nehody. Jednotka na místě ukončila činnost asi po půl hodině a vrátila se zpět na základnu.